Duman Perdeleri

Duman Perdeleri

Duman Perdeleri - Seksiyonel Kapılar
SD60 yerçekimi emniyet etkin sistemimize dayanmaktadır
1 saat için düzenlenmiş kumaşı içeren otomatik makara / sarma ( roller ) mekanizması, diğer tedarikçiler tarafından tedarik edilecek olan UNISTRUT kanal iskeleti ve M10 perçinleme ile desteklenen galvanize yumuşak çelikten bir kutu haznesi içinde bulunacaktır.
Kutu haznesinin boyutları şu şekilde olmalıdır. Çoklu makara sistemleri: 310mm Genişlik x 180 mm Yükseklikİşletim, 6 adet 24V motoru kontrol edebilen bir grup kontrol paneli tarafından sağlanmaktadır. GKP, bir batarya yedeği ile birlikte temin edilecektir.
GKP, tavanda duman perdesi kutu haznesinin yakınına monte edilmeli, bakım için erişimi sağlanmalıdır.
Her bir GKP, sağlanan bir kaynak üzerindeki, anahtarsız sigortalı bir ekipman aracılığı ile 3 amp’lik 24V AC gerektirmektedir.
Operasyonel amaçlar için GKP, yangın alarmı kontrol paneli (yangında açık) içindeki normalde kapalı gerilimsiz kontağa bağlanmalıdır.
24V DC makara motorlarının uzunluğu 100 mt.’yi aşmayan ve 2,5 mm2 ikiz ve toprak kablo ile bir halka şebeke içindeki GKP’den kablolanması gerekmektedir. Motor kontrol devresi, kutu haznesinin motor ucunda konuşlandırılması gereken uzak bir kapak içine yerleştirilmiştir.
Perdeler, yangın alarmı panelinden gelen bir sinyal üzerine, yerçekimi kuvveti altında otomatik olarak iner ve sinyal kaldırıldığı zaman otomatik olarak geri çekilir.
Perdelerin alt kısımları, yangın alarmı panelinden sinyal alınması ile birlikte perdenin inmesini sağlamak için bir ağırlık çubuğu olarak görev yapan ikiz, tersine, alüminyum dirsek (açı) ile birleştirilmiştir ve bunlar ayrıca perdeleri dengede tutmaya yardımcı olurlar. Estetik amaçlı olarak ve başlık haznesinin alt kısmına karşı durmasını sağlamak için bu dirseğe polikarbonlu bir ekstrüzyon yerleştirilmiştir
 
Sistemin Çalışması
Sistemi kontrol eden 220 V ile çalışan, kontrol panelinin mevcut alarm sisteminden alacağı sinyal ile perde sistemini devreye sokar.
Kontrol paneli 220 V ile çalışmakta olup, motor çıkışı 24 V' dur. Mevcut yangın alarm sistemine bağlantısı ise normalde kapalı kuru kontaktır.
Yangınsinyali ile birlikte perdeninkapanmasıyla kontrol paneli içerisinde bulunan batarya yardımı ile kapıyı 20 kez manuel olarak açıp kapatmak mümkündür.
MF motor ve limit sviçlerinden kaynaklanan sorunlarda,SD60 sistemimiz, otomatik akım sistemi ile perdenin en üst limit seviyesini sağlar.
24 V motor perdeyi alt parçası Cıst tambura kadar çeker ve üzerindeki akım ile perdeyi o noktada tutar.
Alt etek pozlsyonları:
Tip A: Alt etek kutuya kadar çekilir
Tip B: Tip A'daki gibi kutuya kadar yada tavana kadar çekilir Tip C: Alt etek tavana kadar çekilir
Kapıtamburu tavana tijlere b&alı bir levhaya b&alanabilir. Tavan ile arasında kalan boşluğun doldurulması yada etrafının kapatılması önerilir.
Kapatılan bu boşluk dumanın tavanda yayılmasını önler.
Yangın ve duman perdeleri yangın anında oluşan negatif veya pozitif basınç sebebi ile şişip bulunduğu noktadan ayrılabilir, bunu önlemek için perdelerin         yanlarında perdenin kolay hareketini ve sabit kalmasını sağlayan yan dikme sistemleri kullanılır. Bu dikme sistemleri 2 mm galvanizden üretilmiş olup 100mm x 50 mm ölçülerindedir.

Bu ürün için soru sor: